Modne Ciuszki

Temat: Wątek Dani
...przeziebieniu, tylko tak jakbym miala tam bolaca kluche, ktora mnie boli i jeszcze utrudnia przelykanie. To jest zaraz gdzies z brzega ale tak, ze akurat juz tego nie widze. Zrobilam badania tarczycy bo niektorzy lekarze mi mowili, ze chyba mam cos nie tak. No wiec wyniki: wynik badania zakres referencyjny TSH 0,678 mU/I 0,27 - 4,2 Tyroksyna wolna FT4 15,26 pmol/I 12 - 22 Trijodotyronina wolna FT3 5,17 pmol/I 3,1 - 6,8 P-ciała p/peroksydazie tarczycowej 10,7 IU/ml < 34 P-ciała p/tyreoglobulinie 32,9 IU/ml < 115 Trijodotyronina TT3 1,8 nmol/I 1,3 - 3,1 Tyroksyna TT4 116,1 nmol/I 66 - 181 Zrobilam tez USG tarczycy, i tak: Tarczyca nieco powiekszona, z przewaga plata prawego, o typowej lokalizacji, ruchoma, elastyczna. Plat prawy wym: 24x23x58 mm, obj: 17 ml. Plat lewy wym: 19x21x56 mm, obj: 11,4. W placie prawym niejednorodny guzek 11x9x14 mm bez cech wzmozonego unaczynienia w badaniu CD. Struktura i echogenicznosc...
Źródło: kleszcze.edu.pl/viewtopic.php?t=182



Temat: Prośba o interpretację wyników
...hormonów: 4 dc: - FT3 3,86 pmol/L (3,10-6,8) - FT4 12,71 pmol/L (12,0-22,0) - TSH (3 generacja) 3,290 ulU/mL (0,27-4,2) - Testosteron 0,256 ng/ml (0,06-0,82) - FSH 5,73 mlU/ml (2,8-11,3) - LH 5,11 mlU/ml (1,1-11,6) 13 dc: - FSH 5,43 mlU/ml (1,2-9,0) - Estradiol 156,2 pg/ml (27-246) - LH 7,12 mlU/ml (17-77) 21dc: - Prolaktyna 90,3 mlU/L (40-530) - Progesteron 10,2 ng/ml (0,95-21) 24 dc: - P-ciała p/peroksydazie tarczycowej 108,2 IU/ml (<34) - P-ciała p/tyreoglobulinie 512 (<115) - P/ciała p/Toxoplazmoza gondii IgM ujemny - P/ciała p/ Toxoplazmoza gondii IgG <0,13 IU/ml (<1) -P/ciała p/wirusowi różyczki IgM ujemny -P/ciała p/wirusowi różyczki IgG 107,8 IU/ml (<10) Ponadto miałam monitoring owulacji 3 cyklów - 1 cykl - w 12 dc jajeczko 19 mm, endometrium jednorodne 6,1mm - 2 cykl nie stwierdzono owulacji, endometrium jednorodne 4,8mm - 3 cykl - w 9 dc pęcherzyk 15...
Źródło: nasz-bocian.pl/phpbbforum/viewtopic.php?t=68836


Temat: Proszę o interpretację
Odebrałam resztę wyników zrobionych w tym samym czasie 2dc Testosteron 0,10 norma 0,06-0,82 Androstendion 1,12 norma 0,3-3,5 P-ciała p/peroksydazie tarczycowej 20,2 norma <34,0 p-ciała p/tyreoglobulinie <10 norma <115 SHBG 54,33 norma 19,8-122 Proszę o interpretację tych wyników i sugestie dodam tylko, że na usg mam w tej chwili torbiel 5x4 - prawy jajnik (zdrowy) lewy jajnik(tu są zrosty) - kilka mniejszych torbieli
Źródło: nasz-bocian.pl/phpbbforum/viewtopic.php?t=73066